Wczoraj odbyły się świąteczne warsztaty.
Królowały oczywiście nie tylko dania mięsne, ale i lekkie sałaty, na które lada moment przyjdzie sezon, tylko się ciut ociepli.
Jak zatem przygotować klasyczną sałatę z gotowanymi ziarnami orkiszu, winnym octem i hildegardowymi przyprawami ułatwiającymi trawienie? Uczestnicy warsztatów mogli zrobić i skosztować w wersji bardziej wytrawnej oraz na słodko – z pomarańczą, fenkułem i miętą. A na talerzu prezentuje się z orkiszowymi kluskami, potrawką mięsno – ziołowo – warzywną oraz duszonym w ziołach indykiem.
Oczywiście był też czas na teorię - przyprawy w nauce św. Hildegardy, także tam, gdzie dietetyka przeplata się z medycyną, czy jakie tłuszcze używać w kuchni i kiedy…
A dla miłośników przyrody – biały paw rzeczywiście zapozował do zdjęcia. Wyglądał jak panna młoda przybrana w biały welon i szaty :)
Nie dodano jeszcze żadnego komentarza. Może rozpoczniesz dyskusję o tym artykule?